Jocuri cu baloane - idei pentru petreceri

Baloanele sunt cel mai simplu mod de a crea o petrecere distractivă pentru copii. Nu numai că vor fi entuziasmați de aceste decorațiuni colorate, dar baloanele pot fi folosite pentru jocuri de petrecere. Copiilor le place să se joace cu jucării gonflabile din mai multe motive. În primul rând, gonflabilele sunt foarte sigure și netraumatice, chiar dacă uneori copiii aleg să devină puțin agresivi cu jocuri distractive. În al doilea rând, sunt foarte rentabile, astfel încât părinții pot cumpăra o mulțime de baloane fara sa le afecteze substantial bugetul.

Avantajele jocurilor cu baloane pentru copii

Deci, de ce preferă copiii să se joace cu jucării și baloane gonflabile în loc de ceva mai greu? Acestea sunt principalele motive pentru care părinții ar trebui să le aleagă pentru jocuri de petrecere:

Sunt ușoare

Nu veți avea nicio problemă cu gândul la afacerea dvs., în timp ce copiii se pot juca în siguranță cu baloane, deoarece nimeni nu va fi rănit din cauza materialelor fără greutate. Chiar dacă copiii trag baloanele, cea mai mare traumă pe care o vor primi este un șoc acustic din pocnitura generata de eventuala spargere a lor. În afară de asta, baloanele pot fi folosite si pentru decorarea petrecerii.

Sunt ieftine

Contrar jucariilor grele și scumpe, poți invita multi copii din cartier la petrecerea lor fără teama de a distruge peluza sau casa. Indiferent cât de obraznici devin copiii, poți pur și simplu să cumperi o grămadă de alte baloane din latex sau să le pre-achiziționezi și să le depozitezi în casa ta.

Există mii de combinații de jocuri

Când vine vorba de baloane, copiii își pot crea propria viziune, decorând peluza sau jucându-se activ cu aceste jucării gonflabile în afara sau în interiorul casei. Numeroase jocuri celebre nu necesită prea multă pregătire, ceea ce este minunat atât pentru copii, cât și pentru părinții lor.

Jocuri cu baloane pentru adolescenți și copii

Niciunul dintre aceste jocuri nu necesită multă instruire, ceea ce face ca părinții să se pregătească cu ușurință pentru o petrecere a copiilor. Acestea sunt cele mai bune jocuri cu baloane pentru petrecerea copiilor pe care le puteți crea într-o oră:

1. Hochei cu aer

Acest joc este foarte variat și este destinat pre-adolescenților și adolescenților. Jocul consta in fomarea a două echipe, una dintre ele formând porți de fotbal cu mâinile, în timp ce cealaltă echipă încearcă să înscrie un gol direcționând un balon în porți. O pot face folosind un ventilator sau o rachetă. Acest joc este unul dintre cele mai ușoare jocuri cu baloane pentru copii.

2. Cangurul (Kangaroo)

Acest joc este destinat copiilor de la 6 la 7 ani care iubesc sporturile de echipă. Scopul acestui joc este să țină mingea între picioare și să sară ca un cangur. Fiecare copil are un sac mic cu o grămadă de jucării pe care trebuie să le așeze într-o cutie și să dea ștafeta unui alt copil. Lungimea acestei piste de curse este de aproximativ cinci metri. Jocul se oprește când una dintre echipe are toate jucăriile în cutie. Este unul dintre cele mai distractive  jocuri cu baloane pentru copii.

3. Pinguinul

Este o altă variantă a jocului Kangaroo, dar cu reguli diferite. Un copil trebuie să țină balonul între glezne, încercând să câștige cursa de trei metri. Copiii nu trebuie să sară ci să parcurgă traseul miscandu-si picioare încet (precum mersul unui pinguin), dar constant, până la linia de sosire.

4. Meanie

Trebuie să arunci cât mai multe baloane pe podea. Notă: baloanele nu trebuie să aibă o panglică atașată. Scopul este de a ridica cat mai multe baloane și de a le ține cu dinții, degetele mainilor, degetele de la picioare. Copiii pot deveni creativi pe măsură ce jocul dezvoltă abilități motorii. Este unul dintre cele mai bune jocuri cu baloane pentru petreceri pentru copii.

5. Lupta aeriană

Acest joc este excelent pentru copiii mai mari și adolescenții. Pentru aceasta, veți avea nevoie de un balon gonflabil lung. Puteți face o sabie de jucărie dintr-un balon sau puteți lăsa gonflabilul așa cum este. Regula este următoarea: trebuie să desenați un cerc cu cretă și să lăsați copiii să se joace. Scopul este de a împinge pe cineva din cerc cu o sabie din balon.

6. Premiul norocos

Lăsați copiii să se adune într-un cerc. Trebuie să plasați o cutie cu un premiu mister și să o puneți în centrul cercului. Aduceți fiecărui copil un balon umflat (culori distincte pentru fiecare copil). Ideea este următoarea: nu legați un nod balonului umflat și lăsați copiii să-l țină cu degetele. Fiecare copil trebuie să-l lase să zboare. Traiectoria va fi dificil de prezis. Câștigătorul este copilul al cărui balon va ateriza cel mai aproape de premiu.

7. Pop balonul

Este unul dintre cele mai bune jocuri cu baloane pentru copii. Trebuie să umflați balonul cu bomboane în interior. Aruncați baloanele pe podea  și lăsați copiii să le spargă cu oricare dintre părțile corpului, pastrandu-si bomboanele rezultate. Cine sparge cele mai multe baloane câștigă cele mai multe bomboane.

8. Construiește un personaj

Pregătiți baloane de diferite forme și culori și lăsați copiii să devină creativi. Cu bandă scotch, ei trebuie să construiască figura unui personaj și să adauge trăsături faciale. Notă: acest joc implică asistență pentru adulți, deoarece construcția are nevoie de foarfece.

9. Dansul cu baloane

Acest joc se joaca in cel puțin doi copii. Trebuie să atașați un balon la piciorul copilului. Scopul concurentului este să scoată balonul altcuiva. Cel care rămâne cu balonul atasat câștigă cursa. Este unul dintre cele mai interesante jocuri cu baloane și pentru adolescenți.

10. Beckham jongleaza

Fiecare copil primește o minge de latex. Scopul jocului este de a păstra balonul în aer cât mai mult timp, lovindu-l cu piciorul. Puteți face o variantă asemănătoare voleiului pe plajă, unde copiii încearcă să pastreze balonul în aer aruncându-l cu mâinile.

11. Alegeți o culoare

Este unul dintre cele mai bune jocuri cu baloane pentru copii. Pentru aceasta, veți avea nevoie de baloane de diferite culori umflate cu heliu. Lăsati-le să plutească pe tavan, cu panglici care ating înălțimea copiilor. Apoi, atribuiți fiecărui copil o culoare și lăsați baloanele să atârne la întâmplare. Scopul jocului este de a aduna cât mai multe baloare din culoarea atribuită lor.

12. Surpriză

Puneți un mic cadou în fiecare balon și lăsați copiii să le scoată la sfârșitul petrecerii. Fiecare copil primește un premiu, astfel încât toată lumea să fie câștigătoare.

13. Racheta

Dă-le copiilor baloane și lasă-i să le umfle. Copiii elibereaza balonul umflat fara a-l lega. Cel care face balonul să zboare pe cea mai mare distanță este câștigător.

14. Volei de camera

Așezați o panglică colorată în centrul camerei și împărțiți copiii în două echipe. Orice echipă ar bate mai repede balonul, câștigă. Este unul dintre cele mai bune jocuri cu baloane pentru activități interioare pentru copii.

15. Recoltare

Alocați un gonflabil colorat diferitelor legume / fructe și lăsați copiii să concureze în colectarea lor în pungă. Oricine alege cele mai multe baloane „mere” și „banane” câștigă.

Jocurile cu baloane sunt un mod distractiv de a-ți amuza copiii ieftin și fără prea multă pregătire. Fii creativ și inventează jocuri mai distractive!

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist